Príchod švédskej automobilky Volvo Cars patriaca pod krídla čínskeho koncernu Geely Holding Group do Košického kraja bude mať zásadný vplyv na zamestnanosť v regióne. Pred príchodom spoločnosti Volvo sa regionálny priemysel stretával so stále rastúcim nedostatkom kvalifikovanej pracovnej sily, čo predstavuje problém, ktorý by sa v budúcnosti mohol ešte zhoršiť.

Andrej Lasz, predseda Asociácie priemyselných zväzov a dopravy, varoval: „Očakáva sa, že do roku 2025 bude v priemyselných podnikoch chýbať približne 70-tisíc zamestnancov a ďalšie desaťtisíce v súvisiacich odvetviach, ako je doprava a logistika.“ Tento alarmujúci vývoj si vyžaduje okamžitú pozornosť od priemyselných lídrov v regióne.

S príchodom novej automobilky a vytvorením 3 300 nových pracovných miest a 10 000 pridružených pracovných miest by sa situácia mohla ešte viac skomplikovať. Rast pracovných príležitostí v automobilovom priemysle môže viesť k postupnému poklesu nezamestnanosti v regióne. Predpokladá sa, že nezamestnanosť by mohla klesnúť o 3-5 percentuálnych bodov v priebehu nasledujúcich štyroch rokov. Napriek tomu by však stále mohla existovať istá disproporcia medzi ponukou a dopytom po kvalifikovanej pracovnej sile.

Z hľadiska požiadaviek na kvalifikovaných pracovníkov sa predpokladá, že dopyt po odborníkoch v oblasti automobilového priemyslu a príbuzných odvetviach vzrastie. Predovšetkým po inžinieroch, pomocných pracovníkoch, operátoroch vo výrobe a ďalších odborníkoch s technickým zameraním. Očakáva sa, že v období 2024 až 2027 by mohlo byť potrebných približne 15-20 % viac kvalifikovaných pracovníkov v týchto odvetviach v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi.

Zdravý ekonomický rast je neoddeliteľne spojený s potrebou inovácií a modernizácie. Zamestnávatelia v regióne budú musieť investovať do svojich výrobných procesov a prispôsobiť sa novým technologickým a priemyselným trendom, aby obstáli v konkurencii. Nová situácia na trhu práce v Košickom kraji so sebou nesie výzvy, ale aj príležitosti. Najväčší zamestnávatelia v regióne musia zaujať aktívny prístup k prilákaniu a udržaniu kvalifikovanej pracovnej sily.

V predstihu prijaté opatrenia a investície do vzdelávania a rekvalifikácie pracovnej sily budú kľúčovými faktormi, ktoré rozhodnú, či najväčší zamestnávatelia v regióne zostanú lídermi v novom dynamickom prostredí, ktoré švédska automobilka prinesie do Košického kraja. Rovnako dôležité bude aj úzke partnerstvo so subdodávateľmi, aby sa celý dodávateľský reťazec prispôsobil rastúcim potrebám priemyslu.